Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Vapaa-ajalla on suuri merkitys myös henkilöille, joilla on autismin kirjon, ADHD- tai dysfasiapiirteitä sekä heidän läheisilleen. Tällöin erilaiset tukitoimet ovat monesti tarpeen. Kaikilla on oikeus harrastaa ja saada onnistumisen elämyksiä sekä kokea tekemisen riemu, kuten todetaan käsikirjassa "Vapaa-ajanohjaus - Käsikirja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten harrastustoiminnan edistämiseksi". Kyseinen käsikirja valmistui vuonna 2009.

Käsikirjasta löytyy muun muassa ideoita käytännön toteutukseen perheille, harrastuksen ohjaajille, vapaa-ajan toimijoille, päättäjille ja kaikille erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten vapaa-ajantoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Samoin sieltä voi poimia hyviä käytäntöjä vapaa-ajanohjauksen toimintamallin soveltamisesta.

Käsikirjan voit ladata luettavaksesi tästä: Käsikirja PDF -tiedostona. Hyviä lukuhetkiä!

Ajatus kirjan kirjoittamisesta syntyi Ryhmästä Ryhtiä Arkeen -projektin aikana. Tuo RRA -projektinakin tunnettu projekti toimi vuosina 2006-2008 Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Taustajärjestönä toimi tuolloin Pohjois-Karjalan ADHD-, autismi- ja dysfasiayhdistys Aksoni ry.

Kirjoittajat - Noora Mikkonen ja Johanna Rouvinen - toivovat käsikirjan kannustavan ja rohkaisevan erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten harrastustoiminnan edistämiseen.

Tutustu myös yhdistyksen tarjoamiin vapaa-ajantoimintoihin muun muassa kuukausitapaamiset -sivulta sekä ajankohtaista -sivulta.

©2019 layout123 - suntuubi.com